В четвъртък съдът в Санкт Петербург осъди художничката Саша Скочиленко на

...
В четвъртък съдът в Санкт Петербург осъди художничката Саша Скочиленко на
Коментари Харесай

Почти 250 лекари поискаха от Путин да освободи от затвора художничка

В четвъртък съдът в Санкт Петербург осъди художничката Саша Скочиленко на 7 години затвор. Тя беше наказана по публикация за разпространяване на подправени вести за съветските въоръжени сили.

По-късно стана известно, че съвсем 250 лекари са се застъпили в отбрана на момичето и са написали послание до съветския президент Владимир Путин, пише  " Комерсант ".

В съобщението си лекарите помолиха съветския водач да освободи момичето. Към момента на писане на писмото са подписани 247 лекари, като описът се актуализира непрекъснато.

Причината за обжалването е, че жената е диагностицирана с редица тежки болести, които са хронифицирали. Според специалисти, без уместно здравно наблюдаване и предписана диета в колонията, здравето на момичето ще се утежни доста.

Освен това лекарите нарекоха присъдата против Скочиленко „ изключително несправедлива “. Те балансират това със известия за помилвания на пандизчии, направили тежки закононарушения.

„ Искаме от вас, като поръчител на конституцията, незабавното освобождение на Саша Скочиленко “, се споделя в известието на лекарите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР